دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

برخی افراد که آتش بیار معرکه هستند و فتنه می‌کنند، هنگامی که دهان خود را برای سخن گویی باز می کنند، از آن دهان آتش بیرون می‌‌آید.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله جوادی آملی امروز در درس اخلاق خود گفتند :در جلسات پیشین به این نتایج رسیدیم که انسان موجودی حقیقی بوده و اعتباری نیست، انسان پویا و متکامل است و تکامل موجود حقیقی به امر حقیقی است و نه امر اعتباری .

ایشان ادامه دادند: قوانینی که بشر با آن زندگی می‌کند امور اعتباری است و امور اعتباری زمینه تکامل موجود حقیقی را ایجاد نمی کند.

معظم له ادامه دادند: اخلاق نمی گوید که ظلم حرام است و در مبحث اخلاق این گونه عنوان می شود که اگر کسی ظالم بود، ظلم او هیزم جهنمش خواهد بود و به جای آن که هیزم از جنگل بیاورند، خود ظالم در آتش سوختن خودش خواهد سوخت.

حضرت آیت الله جوادی آملی  افزودند: ظالمان هیزم جهنم هستند، لذا برخی افراد که آتش بیار معرکه هستند و فتنه می‌کنند، هنگامی که دهان خود را برای سخن گویی باز می کنند از آن دهان آنان آتش بیرون می‌‌آید.

استاد برجسته حوزه علمیه قم ابرازداشتند: انسان اگر هنگام مرگ مومن باشد، شش چهره زیبا بر قبر او ظاهر می شود و اهل بیت (ع) مرده را در قبر حفظ کرده و هر فشاری که بخواهد بر او بیاید این شش چهره او را حفظ خواهند کرد.

حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) افزودند: پس از کشته شدن شخصی در یکی از جنگ ها عده ای نزد پیامبر(ص) آمدند و عنوان کردند که نمی‌دانیم که به شما تسلیت بگوییم یا تبریک ؟ حضرت نیز در جواب فرمودند که باید به من تسلیت بگویید؛ چرا که او آن طور که من خواسته بودم تربیت نشد؛ او در جنگ خیبر از بیت المال سوء استفاده کرده بود و اکنون پارچه در قبرش آتش گرفته است.

مفسر بزرگ قرآن کریم اضافه کردند: امام علی (ع) نیز فرموده‌اند که برخی عامل بهشت هستند و برخی دیگر عامل جهنم ؛ و این اخلاق است که بهشت را می سازد و عاملی برای بهشت است.

حضرت آیت الله جوادی آملی خاطر نشان کردند: انسان خلیفه خدا بر زمین است و لذا اگر نان خلافت را خورده و حرف خود را بزند مانند الانعام است و حرمت خلافت را برده است.

ایشان ابرازداشتند: اگر شخصی غیر از راه اهل بیت(ع) وارد علم شود سارق است و عالم بی عمل چون علم او سرقتی است.

حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به نامه حضرت علی (ع) به محمد بن ابی بکر استاندار مصر افزودند: امام (ع) در این نامه فرمودند که ای بندگان خدا از مرگ بترسید؛ چرا که در نزدیکی شما است، مرگ با ما در مصاف است و ما در کشاکش مرگ بر آن مسلط می شویم و آن را می میرانیم.

ایشان ادامه دادند: انسان ابدی باید کارهای ابدی داشته باشد، پس از مرگ با بهشت است یا دوزخی که هیچ رحمتی در آن نیست، هیچ اثری از رحمت خاصه در جهنم نیست لذا اگر کسی اهل نجات باشد به کارهای ابدی دست می زند.

معظم له در توصیه ای اخلاقی افزودند:اخلاق حق است، لذا نباید ظلم کرده و بر حق دیگری تجاوز کنیم،باید لایه های درون خود را بشناسیم؛ چرا که برخی از لایه های درون ما متعلق به خودمان نیست و ما امین آن هستیم.

حضرت آیت الله جوادی آملی ادامه دادند: اگر به آن لایه از درون ما که امانت الهی است بی مهری کنیم مصداق ظلم است و فرد به خودش خیانت کرده است.

ایشان خاطر نشان کردند: باید آن لایه های درون را به عنوان امانت حفظ کرده و اگر گناه کنیم، خیانت در امانت کرده ایم.

ایشان گفتند امام علی (ع)در نامه خود به محمد ابن ابا بکر هم چنین نماز را عمود دین عنوان کرده و خواستار ادای نماز اول وقت شده اند و درسی داده اند که به نماز نگوییم کار دارم به کار بگوییم که نماز دارم.

بر اساس گزارش بنیاد علوم وحیانی اسراء، ایشان افزودند: امام (ع) عنوان فرموده‌ اند که تمام کارهای ما تابع نماز است و هنگامی که ما با خدای خود گفت و گو می کنیم او حافظ ما است.

حضرت آیت الله جوادی آملی اظهار داشتند: اگر اکنون نماز ظهر را ادا کردیم، اگر تا نماز مغرب لرزش نکردیم، نماز ما قبول شده، لذا لازم نیست شخص بمیرد تا ببیند نمازش قبول شده یا نه و در همین دنیا می تواند نتیجه نماز خود را ببیند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha